Tasoryhmät

Hymyhuulet ry:n tanssikurssilaisille ohjeeksi tasoryhmävalintaan.
Mieti, mikä tasoryhmä sopisi sinulle parhaiten. Itsellesi sopivan tasoryhmän löytäminen on oppimisen kannalta hyvin tärkeä asia. Jos epäröit kahden tason välillä kannattaa ehdottomasti valita aina alempi taso, koska vanhan kertaaminen ei ole koskaan huono asia ja liian vaikean tason valitsemalla oppiminen pysähtyy. Tasoja voi myös vaihdella lajikohtaisesti jos koet osaamisesi olevan eri lajeissa eri tasolla. Ja muista, aina voi kysyä ohjaajilta neuvoa jos tuntuu ettei itse osaa arvioida omaa taitotasoaan.
ALKEET: Alkeisryhmä on tanssia aloittelevien ja perusasioita kertaavien ryhmä. Aiempaa osaamista kyseisestä lajista ei tarvita. Ryhmässä opitaan perusaskel ja muutamia helpohkoja kuvioita, sekä vientiä ja seuraamista.
ALKEISJATKO: Alkeisjatkoryhmässä vahvistetaan perustekniikan ja perusaskeleen oppimista, opitaan myös uusia jo hivenen haastavampia kuvioita. Syvennetään vienti- ja seuraamisasioita ja opetellaan tanssimaan eri empoisissa musiikeissa. Aloitetaan myös musiikintulkinnan harjoittelu sekä vartalonhallinnan hyödyntämistä tanssiharrastuksessa
JATKO: Jatko-ryhmä on tarkoitettu ”konkareille” eli pidempään tanssia harrastaneille ”aktiivitanssijoille”. Tunneilla edellytetään vahvaa osaamista. Tällä tasolla opitaan paljon lisää kuvioita ja perusrytmiikan rikkomista, tekniikkaa ja musiikintulkintaa.
MAANANTAI-KURSSIT: Maanantai-kurssit lähtevät perusteista edeten reippaasti, kursseille osallistuvilta toivotaan riittävästi aiempia tanssikilometrejä sekä seuratanssin perusosaamista.